Pendragcon

Session 1

Pendragon (eller Pendracon) selskabet drog ud fra Fallcrest for at undersøge deres mentor, Douven Stauls mystiske forsvinden. Han var taget til Winterhaven for at undersøge rygter om en dragekirkegård.

På vejen dertil blev de overfaldet af en gruppe kobolder og trods Myrrdins bekymringer og en noget rodet strategi vandt de kampen, ikke mindst på grund af, at Celedal opgav sin ellers annoncerede ”ingen healing”-politik. De fandt en skriftrulle på kobolderne, der identificerede deres ledere som Jerntand og Kalarel.

I Winterhaven udspurgte de tre elvere forskellige beboere – den tandløse mumler Eilien, den kultiverede vismand Valthrun og den mystiske elverkvinde Ninara – imens dværgen besøgte den lokale smedje og blev venner med ejeren, Thair Kulmand. Elverne opdagede vejen til dragekirkegården og fik den lokale hersker Lord Padraig til at hyre dem til at udrydde kobolderne. Rhiannon opdagede i tilgift, at Ninara var i området for at undersøge Shadowfell Keep, en borg, der lå mod nord fra Winterhaven.

På vej mod dragekirkegården blev selskabet igen overfaldet af kobolder, der havde fået ordrer til at udrydde Myrrdin, da han blev identificeret som lederen. Der var en spion i Winterhaven! Selskabet vendte herefter tilbage til byen og hvilede sig. Dagen efter mødte de en forklædt goblin på markedspladsen. Goblinen talte over sig og de fandt ud af, at han arbejdede for Jerntand og skaffede forsyninger til Shadowfell Keep. Byvagten sørgede imidlertid for, at goblinen slap væk.

Ved dragekirkegården besejrede selskabet en flok gravrøvere, der havde taget Douven Staul til fange. Selskabet befriede ham og fandt ud af, at Jerntand havde hyret gravrøverne på vegne af Kalarel. Staul havde ledt efter et relikvie for Orcus, de levende dødes dæmonherre, for at ødelægge det. Efter lidt – ahem – misforståelser fandt Celedal det skrin med et spejl i, som gravrøverne havde fundet. Spejlet viste sig ikke at være magisk og at have tilhørt en troldmand fra det ældgamle Nerathimperium.

Staul og Pendragon (eller Pendracon) Selskabet eskorterede gravrøverne tilbage til celler i Winterhaven, hvor de fik sig et hvil. Derefter tog Staul og selskabet afsked og vore helte begav sig hen til Valthrun for at høre om han vidste mere om skrinet og Shadowfell Keep. Han identificerede spejlet som tilhørende en af de troldmænd, der havde været med til at bygge Shadowfell Keep for længe siden. Rhiannon opdagede, at Valthrun ikke fortalte alt, hvad han vidste, og imens Toke truede af en bogreol, forsøgte hun at true Valthrun til at fortælle alt. Dette resulterede i, at Valthrun straks smed dem ud. Toke kvitterede for denne urimelighed med at slå en af dørene længere nede i tårnet ind og selskabet måtte flygte.

Selskabet forsøgte at komme til at tale med Lord Padraig, men de opdagede, at Valthrun var kommet dem i forkøbet og begav sig i stedet ud til koboldernes hule, som gravrøverne (og et fantasy-krakkort, som nogle kobolder havde på sig) havde afsløret vejen til. Det lykkedes selskabet med imponerende effektivitet at udrydde kobolderne og deres leder Jerntand, hvorefter Lord Padraig belønnede dem og tilgav dem deres opførsel over for Valthrun. Vore helte fandt også beviser for, at noget ondt var under opsejling ved Shadowfell Keep og de besluttede sig for at tage af sted næste morgen efter Myrrdin havde advaret en af byvagterne om, at han skulle passe ekstra godt på madlageret, der skulle holde Winterhaven forsynet, hvis den kom under belejring – der kunne være spioner i byen!

I Shadowfell Keep faldt Toke prompte i en fælde og frydede sig, da det gav mulighed for at afprøve sin nye dværgehammer, som Thair havde smedet til ham, på et let bytte – rotter! Imens udryddede resten af selskabet nogle gobliner og selskabet fortsatte til et torturkammer, hvor de nedkæmpede en gruppe gobliner og en hobgoblin, der satte ild til Rhiannon. Og der finder vi dem igen…

Comments

MikkelLodahl

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.